Over Durocan

Hoe, wat en waarom

Met een paar enthousiaste ‘energie’ vrienden, een breadboardje en een hoop lol zijn we in 2016 begonnen aan de ontwikkeling van Durocan.

In het begin hielden we ons vooral bezig met slimme sturing van overtollige zonnestroom van PV panelen en de opslag van warmte. We hebben zelfs geëxperimenteerd met fasemateriaal (PCM’s) maar dit bleek kostbaar en had veel kanttekeningen.

We verlegden onze focus op het ontwikkelen van een warmte oplossing om bestaande woningen op grote schaal van het gas af te halen. Voor het genereren van hogere temperaturen legden we contacten in Japan en Amerika met warmtepomp fabrikant Sanden.

De vroege fase van ons bedrijf kende diverse kantelpunten en tientallen leermomenten. Het belangrijkste leerpunt was misschien wel dat een systeem simpel moest zijn: efficiënt, makkelijk te installeren en passend in de bestaande infrastructuur van de woning.

Sinds die tijd zijn de contacten met onze Amerikaanse partner geïntensiveerd. De distributie van de CO2 warmtepomp genaamd Sanco2 ligt inmiddels bij ons. Deze monoblock is het belangrijkste component van het warmtepomp systeem en wordt buitenshuis geïnstalleerd. Binnen wordt het system-center (de stuurcomputer), een boiler voor tapwater, open verdeler, pomp en driewegklep geïnstalleerd. Daarmee was het systeem af, maar nog niet alles.

Met alleen een product ben je er nog niet. Met name onze eerste particuliere klanten zijn we zeer dankbaar. Zij stelden ons in staat om praktijk ervaring op te doen. Met hun hulp konden we enkele tweaks en verbeteringen doorvoeren.

Diverse tests bij Kiwa en HEAT House in Groningen hielpen ons vervolgens ook aan de gewenste certificering.

Het afronden van de handleiding en brochure waren de laatste loodjes voordat Durocan écht de markt op kon! Maar ook dat doen we net een beetje anders…

Om al dat moois naar consument, woningcorporatie en installateur te kunnen ‘brengen’ hebben we in 2017 een oude bibliotheekbus gekocht.

Onze Durovan hebben we inmiddels eigenhandig omgeturnd tot demonstratiewagen en mobiel trainingslokaal; enorm veel werk, maar het geeft minstens zoveel voldoening. Kijk maar ;)

Tot nu toe zijn alle alternatieve manieren van verwarmen kostbaar in aanschaf of brengen hoge energiekosten met zich mee.

Met Durocan hebben we de mogelijkheid om dit te veranderen! We zijn immers een flexibele low-cost organisatie en kunnen de traditionele aanbieders best op scherp zetten.

Wil je weten wat dit voor jou betekent? Doe dan onze keuzehulp!

Zo wordt de transitie naar gasloos voor veel meer mensen haalbaar. Ook dat is nét een beetje anders dan anders. Maar zeker zo mooi!

Durocan is een merk
van Durocan b.v.

info @ durocan.com
algemene voorwaarden

trotse partner van

© 2020 Durocan

Back To Top