Enkele veel gestelde vragen

En bijbehorende antwoorden
Durocan werkt perfect in bestaande bouw. Hoe zit het met nieuwbouw?

Omdat nieuwbouw voldoet aan energiezuinige normen, zal de Durocan hier zijn maximale prestatie leveren. Doordat de Durocan geen apart verwarmingselement heeft voor zijn tapwater, is hij nog eens extra energiezuinig.

Hoeveel warmtepompen heb ik nodig?

Hoeveel warmtepompen u nodig heeft voor een woning en hoe groot de boiler moet zijn, is sterk afhankelijk van de grootte van de woning en het gebruik. Een ligbad vraagt een grotere boiler dan een douche en een goed geïsoleerd huis van 200 m3 een kleinere installatie dan een matig geïsoleerd huis van 400 m3. Dat is duidelijk. Een Durocan-configuratie is dus altijd maatwerk. Durocan helpt u bij dat maatwerk met een slimme keuzehulp.

Kan de Durocan ook gecombineerd worden met zonnepanelen?

U kunt Durocan uiteraard combineren met PV-panelen. Dat zorgt ervoor dat uw verwarming nog
ecologischer en economischer wordt. Volledig ‘off grid’ gaan zal in de praktijk niet lukken, omdat u in de koudste maanden als de Durocan op volle kracht draait, daarvoor te weinig zonlicht zal hebben.

Gaat mijn stroomverbruik stijgen?

Uw stroomgebruik zal uiteraard omhoog gaan. U gebruikt nu immers elektriciteit in plaats van gas voor uw verwarmingssysteem. Maar aan de andere kant heeft u geen gasrekening meer (of tenminste een hele lage). De totale energiekosten van het huishouden zullen iets dalen ten opzichte van de huidige situatie, zo leert de praktijk.

Wat is de hybride oplossing van Durocan?

Soms is het economisch om voor een hybride oplossing te kiezen. Een Durocan-systeem met een geïntegreerde gasbrander. Klinkt wellicht vreemd, maar we leggen het uit. Het kan voorkomen dat u alleen de twee koudste weken van het jaar nét niet genoeg hebt aan één warmtepomp of net niet genoeg aan twee. Dan kunt u een warmtepomp extra plaatsen, maar dat is een dure optie voor deze twee weken. Zeker als het om een derde pomp gaat en er daardoor ook krachtstroom moet worden aangelegd. Dan is het economisch verstandig om die paar weken wat gas bij te stoken. U kunt echter ook voor de ecologische oplossing gaan met een extra pomp. De configuratie is persoonlijk en is maatwerk.

Wat is het verschil tussen Durocan en een zonneboiler?

Een zonneboiler is een thermisch systeem. Daarbij ligt er een ‘opwekker’ op het dak, bijvoorbeeld een vlakke plaat of CPC vacuümbuizen. De warmte die daarmee wordt opgewekt gaat naar een boiler. Daarvan kun je douchen. In een complexere opstelling kun je deze warmte deels gebruiken als hoofdverwarming.

Een Durocan systeem is een vervanger van bovengenoemde hoofdverwarming. Deze wordt echter niet gevoed door een thermisch systeem maar door elektriciteit. Elektra is gemakkelijker te sturen dan warmte. In de zomer heb je warmte over, en in de winter kom je tekort. Dat principe blijft gelijk bij gebruik van elektra maar je kunt gemakkelijker je eigen zonnestroom gebruiken in de zomer, en in de winter stroom inkopen.

Hoe zit het met geluidsproductie?

Één unit maakt 37dB(A), twee 40 en drie 42. De schaal waarop geluidsdruk(niveau) wordt uitgedrukt is logaritmisch, vandaar. De ervaring leert dat dit geen hinderlijk geluid oplevert buiten – ze worden zelfs als uitzonderlijk stil ervaren.

Minstens zo belangrijk is het dempen van trillingen. We adviseren daarom ook trillingsisolatie toe te passen zoals leiding compensatoren en dempende rubbers. Beiden dempen de trillingen weg en zorgen zo dat er geen geluidsoverlast ontstaat door resonantie.

Durocan is een product
van Duroplan b.v.

Balsemienstraat 9
5644LG  Eindhoven

T. 085 - 0657490
E. info @ durocan.com

© 2020 Durocan

Back To Top
Chat
Welkom bij Durocan!
Kan ik je ergens mee helpen?