Voor netbeheerders

De energiemarkt wordt steeds complexer. Er komt steeds meer groene en daarmee grilligere opwek op het net. De komende jaren zal blijken of de toezichthouder en handhavers kunnen omgaan met deze verandering. Het veranderende net, afrekenmodel en energiebelasting zijn immers voor veel technische, innovatieve en startende bedrijven belangrijke voorwaarden om hun ontwikkelingen te laten slagen of falen. Durocan, een initiatief van energie-adviesbureau Duroplan, brengt rust op het elektriciteitsnet. Niet voor niets wordt deze innovatie gesteund door E.On. Waarom?

Balanceren
Het laden van Durocan kan op afstand worden gestuurd. Daardoor is het mogelijk om het elektriciteitsnet te balanceren. Met een klein vermogen kan er op wijkniveau al een significant verschil worden gemaakt. Zo kan netverzwaring in sommige gevallen in het geheel voorkomen worden.

Als op wijkniveau veel zonnepanelen zijn geplaatst, wordt het voor netbeheerders lastig om teruggeleverde stroom te verwerken als de zon schijnt en er geen afname is. Durocan kan dit probleem op decentraal niveau (dus in huishoudens) oplossen. Bovendien heeft de overtollige energie dan nog nut; mensen kunnen er ’s avonds gewoon van douchen!

Steun dit initiatief! Neem contact met ons op.

CONTACT

Wilt u weten welke voordelen de Durocan heeft voor uw bedrijf? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Back To Top