CO2 warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de lucht. De verzamelde warmte van buiten geeft de warmtepomp af aan CV-water dat wordt rondgepompt voor de verwarming van het huis. In feite werkt de pomp hetzelfde als een omgekeerde koelkast. Net als een koelkast verbruikt een warmtepomp elektriciteit. Door het hoge rendement van het systeem is de totale hoeveelheid warmte die het systeem levert aanzienlijk hoger dan de elektriciteit die het verbruikt. Het rendement van de Durocan warmtepomp wordt uitgedrukt in COP (Coëfficiënt of Performance). De COP van de Durocan is 5.

Hoge temperatuur
De Durocan warmtepomp heeft een verwarmingsafgiftetemperatuur van maximaal 78°C. Hierdoor is hij aan te sluiten op bestaande leidingen, radiatoren/vloerverwarming. De oude gas CV ketel kan simpelweg vervangen worden door een Durocan. De benodigde investeringen zijn daardoor drastisch lager. Het uitbreken van vloeren, leidingen, radiatoren en stuc- en verfwerk is niet meer nodig.

Warmtepomp

Specificaties

Geen broeikasgevaarlijke koudemiddelen
De warmtepomp van Durocan gebruikt CO2 (ecovriendelijk natuurlijk gas) als koudemiddel. Hij absorbeert warmte van de buitenlucht om water te verwarmen – zo bespaart hij energie en reduceert hij uitstoot van broeikasgas.

Global Warming Potential = 1 (in tegenstelling tot gangbare warmtepompen; GWP > 1300).

Kwaliteit bewezen
De Durocan bevat de SANCO2-warmtepomp (derde generatie) van Sanden. Sanden is een grote Japanse fabrikant van warmtepompen. De SANCO2 heeft zich al ruimschoots bewezen. De klimaatvriendelijke CO2 technologie van Sanden wordt op grote schaal toegepast in Japan, Noord-Amerika, Canada en Australië.

Installatie
Installatietechnisch is de Durocan warmtepomp eenvoudig te monteren. Bovendien maakt het systeem geen gebruik van F-gassen en is een STEK certificering niet nodig. Iedere professionele installateur kan de Durocan warmtepomp aansluiten.

Fluisterstil
De buiten unit van de draaiende warmtepomp is gekwalificeerd als ‘fluister stil’. Hij zal jou of je buren niet storen! 37dB(A)

Water Temperatuur Setting

55ºC tot 78ºC

Buiten- omgevingstemperatuur

-25ºC tot +43ºC

Warmtepomp capaciteit

15,400 Btu/u

Warmtepomp capaciteit

4.5 kW

Warmtepomp COP

5.0

Koudemiddel

R744 (CO2)

Compressor Type

Inverter

Voltage

230v 50–60Hz

Geluidsniveau

37dB(A)

Gewicht

48 kg

Leidingdikte

1/2"

Maximale afstand tot het vat

15 meter

Maximaal hoogteverschil

5 meter

Maximale waterdruk

6.5 bar

Bekijk hiernaast de Sanden Sanco2 warmtepomp, opgesteld op onze testlocatie te Mierlo.

logo_sanden
sanco2
Back To Top